Sky-Watcher

Skyliner-400P FlexTube 16"

31 995 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

Ett hopfällbart truss-tube dobsonteleskop som inte kräver återmontering - Den ultimata bekvämligheten! SkyWatcher gör det igen. En gammal favorit får en fullständig ansiktslyftning med nya funktioner och uppgraderade komponenter! Den ärevördiga Dobsonian reflektor konstruktionen har nyligen genomgått några viktiga uppgraderingar och förbättringar: SkyWatcher är stolta över att introducera en helt ny hopfällbar Dobsonian komplett med Crayford fokuserare. Den ultimata ljussamlaren med portabilitet och fantastisk prestanda!Skyliner-400P FlexTube 16 tum Dobsonteleskop

Skyliner 400 är ett gigantiskt teleskop med en utomordentligt stor optikdiameter som genererar helt underbara bilder av alla slags objekt på himlen. Du kommer aldrig att hinna titta på alla galaxer, nebulosor och stjärnhopar som går att se med det här teleskopet.

Detta teleskop är inget man skall ha om det skall vara lätt att bära med. Men om du kan lösa det belönas du med helt fantastiska vyer.

Den hopfällbara tuben gör teleskopet lite kompaktare när du förvarar det i rummet eller förrådet, men teleskopet är för stort för vanliga bilar. Vill du kunna transportera teleskopet behövs minst en mindre skåpbil.

Varför ett dobsonteleskop?

Dobsonteleskop ersätter klassiska monteringar och stativ med en enkel låda i trä. På det viset sparas rejält med pengar vilket gör att den allra största delen av pengarna hamnar där de gör mest nytta: i optiken. För visuellt bruk finns knappast något bättre än ett Dobsonteleskop, särskilt om du kan leva med teleskopets något större dimensioner. Däremot rekommenderas Dobsonteleskop inte för astrofotografering - enklare planetfotografering går att göra lite grann, men i det stora hela får du se det här som ett rent visuellt teleskop som ger dig den bästa möjliga visuella upplevelsen.Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* 406 mm (16) spegelteleskop med dobsonmontering
* 10 mm (1,25) okular - 180x
* 25 mm (1,25) okular - 72x
* 9x50 mm sökare Mått:


* Tublängd för transport: 1071 mm
* Tublängd utfälld: 1685 mm
* Diameter rocker box (montering): 842 mm
* Höjd rocker box: 815 mm

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Skyliner-400P FlexTube 16" finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…