Sky-Watcher

Skyliner-300P FlexTube 12"

15 995 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

Ett hopfällbart truss-tube dobsonteleskop som inte kräver återmontering - Den ultimata bekvämligheten! SkyWatcher gör det igen. En gammal favorit får en fullständig ansiktslyftning med nya funktioner och uppgraderade komponenter! Den ärevördiga Dobsonian reflektor konstruktionen har nyligen genomgått några viktiga uppgraderingar och förbättringar: SkyWatcher är stolta över att introducera en helt ny hopfällbar Dobsonian komplett med Crayford fokuserare. Den ultimata ljussamlaren med portabilitet och fantastisk prestanda!Skyliner-300P FlexTube 12 tum Dobsonteleskop

Med 300 mm optikdiameter ligger många tusentals nebulosor, stjärnhopar och galaxer inom räckvidden på Skyliner-300. Du kan se spiralarmar på ett antal galaxer, kan se stjärnor ända till mitten på den stora klotformade stjärnhopen M13, fina detaljer i Orionnebulosan och mycket mer.

Med sin hopfällbar tub får teleskopet plats i något större bilar och är även något enklare att bära. Men teleskopet ligger utan tvekan på marginalen på det som en person klarar själv - helst skall man vara två stycken som bär teleskopet så att det inte känns för tungt. Kan du leva med teleskopets storlek och vikt belönas du med enastående upplevelser under stjärnhimlen.

Varför ett dobsonteleskop?

Dobsonteleskop ersätter klassiska monteringar och stativ med en enkel låda i trä. På det viset sparas rejält med pengar vilket gör att den allra största delen av pengarna hamnar där de gör mest nytta: i optiken. För visuellt bruk finns knappast något bättre än ett Dobsonteleskop, särskilt om du kan leva med teleskopets något större dimensioner. Däremot rekommenderas Dobsonteleskop inte för astrofotografering - enklare planetfotografering går att göra lite grann, men i det stora hela får du se det här som ett rent visuellt teleskop som ger dig den bästa möjliga visuella upplevelsen.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

[1] Lämpat för barn Från 14 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

[2] Foto: planeter

Foto: nebulosor

[1] Men teleskopet är mycket kompakt för att vara ett 300 mm spegelteleskop!

[2] Dobsonteleskop är särskilt väl lämpade för observationer av ljussvaga objekt.

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

Månen

Jupiter

Saturnus

Galaxer

Nebulosor

Leveransen omfattar:


* 305 mm (12) spegelteleskop med dobsonmontering
* 9x50 sökare, rak modell
* Okular 10 mm och 25 mm (1,25) FlexTube modellerna får INTE användas för solobservation!

På grund av sin öppen tub får detta teleskop inte användas för solobservationer! Det räcker inte som vanligt med ett solfilter då solljuset även kan komma in i sidan av teleskopet.

Produktmanualer

Manual till teleskopet ()

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Skyliner-300P FlexTube 12" finns i kategorin Astro Sweden - Optik - Teleskop & tillbehör - Alla teleskop - Teleskop för visuellt bruk. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…