Sky-Watcher

Heritage-130P FlexTube

2 895 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

Heritage-130P blev speciellt framtagen under det Internationella astronomiåret (2009) för att fira Galileos första teleskop som användes för 400 år sedan. Det är inte bara ett fullt fungerande teleskop, det är även ett vackert samlarobjekt och perfekt att ge bort som gåva. Teleskopet är täckt av namn som haft stor betydelse inom astronomin under denna fyrahundraårsperiod och då även med Galileo Galilei namn i egen hög person. Skywatcher Heritage-130P FlexTube dobson spegelteleskop

Optiken i Heritage-130P FlexTube Dobson är Skywatchers klassiska 130 mm paraboliska spegel med 650 mm brännvidd (samma som Explorer-130P). Som namnet antyder har man hämtat monteringen från den senaste FlexTube-serien: det vill säga tuben är ihopfällbar. Heritage-130P FlexTube Dobson är därför ett synnerligen portabelt teleskop - du bär det enkelt med dig och ställer det antingen på marken (och observerar från en stol) eller ställer det på ett bord!

Ett mycket smidigt, lättportabelt teleskop för nybörjare eller för personer på resande fot som vill observera Månen och planeterna ute i fält. Ger förvånansvärt fin bild av Saturnus ringar, Jupiters månar och röda band och även kratrarna på vår egen måne. Dessutom i en prisklass som passar alla.

Detta är ett teleskop för i första hand grundläggande visuell observation och inte ett teleskop för astrofotgrafering. Optiken är av högsta klass och ger skarpa bilder av såväl planeterna och månen som möjlighet att observera många spännande deep-sky-objekt, såsom galaxer, nebulosor och stjärnhopar.

Astrosweden teleskopguide

Enkelt att använda

Lätt att bära / transportera

Lämpat för barn Från 10 år Observationer: planeter

Observationer: nebulosor

Foto: planeter

Foto: nebulosor

Denna guide kan ge dig en snabb handledning när du letar efter ett teleskop som passar dig. Så här fungerar guiden (). Det är såklart svårt att ge en helhetsbild på hur teleskopet fungerar och att presentera det på ett lättförståeligt sätt. Vill du gräva djupt i skillnaderna kan du jämföra teleskopens specifikationer och läsa resten av produktbeskrivningen, eller så är du såklart mycket välkommen att mejla eller ringa oss!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

() Månen

() Jupiter

() Saturnus

() Galaxer

() Nebulosor

Leveransen omfattar:


* 130 mm (5) spegelteleskop
* 10 mm (1,25) okular - 65x förstoring
* 25 mm (1,25) okular - 26x förstoring
* 1,25-tums fokusering
* Rödpunktssökare
* Dobson-bordsmontering Teleskopet får INTE användas för solobservation!

På grund av sin öppen tub får detta teleskop inte användas för solobservationer! Det räcker inte som vanligt med ett solfilter då solljuset även kan komma in i sidan av teleskopet.

Produktmanualer

Manual till teleskopet () Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Heritage-130P FlexTube finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…