Sky-Watcher

Explorer-300PDS spegelteleskop (OTA)

13 995 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

Sky-Watcher EXPLORER-300PDS-teleskopet är Sky-Watchers i dagsläget största spegelteleskop som inte är ett dobsonteleskop. Den är otroligt ljusstarkt och lämpar sig perfekt till observatorier eller andra uppsättningar där dess stora transportmått och vikt inte är ett problem. Skywatcher Explorer-300 PDS Newton spegelteleskop, Optisk tub utan montering

Jämfört med vår egen 250mm f/5 Newtonreflektor var det extra ljusintaget i Explorer-300P uppenbart. Vi fick imponerande observationer över ett brett spektrum av himlakroppar. Galaxer som M65 och M66 i Leo var underbara att skåda med deras starka inslag av subtila detaljer. Den närliggande galaxen NGC 3628 stod också ut. Nebulosor lyste i bakgrunden. M1, Krabbnebulosan, visade olika grader av spräcklig kant - mycket tillfredsställande faktiskt. Orionnebulosan, M42-43, kunde vi lätt gå vilse i bland detaljerna.. I centrum, gnistrade Trapeziumgruppen av stjärnor och vid de högsta förstoringarna såg vi flera av de svagare 10 magnitudsstjärnorna även om atmosfären inte var så stadig som vi hade velat ha den för sådana högförstoringsobservationer. Detaljexplosion: Sent in på natten valde vi att kolla på stjärnhopen M13 från handkontrollen. När den svängde in synfältet tappade vi andan för en sekund. Svärmar av stjärnor som ser ut som bin runt en honungsburk. Vyn var så bra att vi märkte en mörk punkt, allmänt känd som Propellern som syntes på ena sidan av klustret. Det var lätt den bästa utsikten av klustret vi någonsin haft.... För kristallklara vyer av rymden är detta svårt att slå!
BBC Sky At Night Magazine (Recension av Explorer-300P single-speed versionen med samma spegelset)Explorer 300 PDS är inget annat än gigantiskt i prestanda. Den visar helt fantastiska bilder av alla slags ljussvaga objekt. Optiken lämpar sig också underbart för astrofotografering.

Men tänk på att teleskopet också är gigantiskt rent fysiskt! Denna tub är både tung och stor och kräver en mycket stabil montering. I praktiken är teleskopet främst intressant för stationärt bruk i ett observatorium snarare än ute på fältet. Visuellt klarar du dig med en montering i EQ6 klassen (EQ6, EQ6-R, AZ-EQ6 eller Celestron CGX). Fotografiskt skall du dock minst ha CGX-L!

Vad kan jag se i detta teleskop?

Klicka på bilderna för en närmare beskrivning och jämförelse med andra teleskop!

() Månen

() Jupiter

() Saturnus

() Galaxer

() Nebulosor

Leveransen omfattar:


* 305 mm (12) f/4,9 spegelteleskop
* Medföljande Okular: 28 mm LET (2 / 50,8 mm)
* 9x50 optisk sökare
* Dovetailskena av 3 (CGE) typ, passar t.ex. NEQ6, EQ6-R, AZ-EQ6, CGX, CGX-L m.m.
* Obs: ingen montering/stativ medföljer!Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

Explorer-300PDS spegelteleskop (OTA) finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…