Sky-Watcher

12,5 mm Plössl Okular Med Belyst Hårkors

960 kr
I lager    Sponsrad länk

Sky-Watchers 12.5mm Plössl-okular har belyst dubbelhårkors som hjälper dig att finjustera och ställa in ditt teleskop.Skywatcher 12,5mm Plössl med belyst hårkors

Detta hårkorsokular är baserat på ett 12,5mm Plössl, som ger ett väl definierat fält och bekväm position för ögat. Belysningsenheten är steglöst variabel och kan därför anpassas till stjärnans ljusstyrka.

Användningsområden:


* Mycket noggrann inställning av ditt datorstyrt teleskop (alignment) genom att säkerställa att alignment-stjärnan sitter exakt centrerad i synfältet.
* Manuell guidning för astrofotografering om du inte kan eller vill använda en autoguidare. Dubbelt hårkors

Det dubbla hårkorset möjliggör exakt följning av guidestärnan. Okularet är även mycket användbart vid aligning av ett GoTo-system, då du mycket precist kan synkronisera på vald stjärna.

Vårt tips

För guidning, rekommenderar vi att du riktar in okularet så att hårkorset är parallellt till RA-axelns rörelse. Du kan uppnå detta genom att köra teleskopet fram och tillbaks i RA, medan du vrider okularet tills dess att stjärnan rör sig parallellt med hårkorset. Du kan nu vid guidning direkt upptäcka avvikelser i RA, eller DEK och omgående korrigera avdiften.

Teknisk specifikation:


* Belyst hårkorsokular, 12,5mm brännvidd
* 1,25 tum hylsa
* Steglöst variabel belysningsenhet

Tyvärr säljer vi ej denna artikel utanför Sverige

12,5 mm Plössl Okular Med Belyst Hårkors finns i kategorin Astro Sweden. Sky-Watcher är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…