Primus

Essential Trail Kit - Stormkök

595 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

Ett mycket stadigt stormkök jämfört med många toppmonterade kök. Stödet är monterat på ett sätt som ger lågan vindskydd och alltid förblir öppen. Essential Trail Stove är utrustad med Primus senaste reglerventil som ger en mer exakt flamjustering än tidigare.Primus Essential Trail Stove är ett kompakt stormkök för 1-2 användare och är både lätt och effektivt.

Det är stadigare jämfört med många toppmonterade kök. Stödet är monterat på ett sätt som ger lågan vindskydd och alltid förblir öppen. Essential Trail Stove är utrustad med Primus senaste reglerventil som ger en mer exakt flamjustering än tidigare.

I Essential Trail Kit ingår Essential Trek Pot 1.0L som inkluderar en gryta, stekpanna och två handtag. 1,0 liters-grytan är tillverkad av anodiserad aluminium och har en något tjockare botten, vilket förbättrar jämn temperatur i hela grytan och minimerar risken för att mat bränns. Botten har också ett spiralmönster som ger god friktion mot grytstödet och bättre värmeöverföring. Stekpannan är gjord av anodiserad aluminium och fungerar som ett lock för grytan. Den har en keramisk beläggning för att underlätta matlagning.

Essential Trek Pot 1.0 L innehåller två handtag. Ett handtag ger stabilt grepp för grytan och säkrar också locket/stekpannan vid packning. Det andra handtaget används för stekpannan så att både gryta och stekpanna kan användas samtidigt. Allt kan packas inuti grytan.

Råd angående vilken gas du ska använda:

Det man ska tänka på när man använder köket under vinterhalvåret är vilken typ av bränsle man använder. När man använder gasbrännare så bör man under vinterhalvåret använda en speciell gas som fungerar bättre när temperaturen går ner mot nollan. Det som händer är att sommargasen helt enkelt tappar effekt. Men Primus Winter gas har en speciell blandning samt att gastuben är speciellt avsedd för vinterbruk. Du kan även hålla själva gastuben varm genom att trä en socka över.


Tips på saker att ha med i kökspackningen:

Liten disksvamp som man klippt till. Diskmedel. Stekspade, pastaslev och sked allra helst i plast eller trä för att inte repa. Tändstickor eller tändstål. En diskhandduk i microfiber. Salt och peppar men kanske även några buljongtärningar för extra piff.


Detaljer:
Beräknad kapacitet: 1-2 personer
Tändare: manuell, vi rekomenderar piezo
Koktid för 1 liter vatten 3,5 min

Specifikation:
Volym: 1 liter
Mått: Essential Pot: 145x117 mm
Mått: Essential Trail Stove: 108x90x60 mm
Vikt: 270+112 gram

OBS gas ingår inte

Essential Trail Kit - Stormkök finns i kategorin Astro Sweden - Outdoor - Laga Mat & Äta - Stormkök/Friluftskök. Primus är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…