Lundhags

Stuore Mens Mid

2 995 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

En finare känga får du leta efter, denna modell är tillverkad i vaxat fullnarvsläder från Heinen Terracare som är en av Tysklands äldsta garverier. De började sin historia redan år 1891 så den erfarenhet finns med i denna känga och gör att den kommer hålla i lång tid framöver med rätt skovård.Lundhags Stuore Mid Vandringskänga Herr.

Stuore Mid har en dämpande urtagbar Arneflex innersula så du kan lufta dina kängor. Framtill har kängan ett skyddande parti för att minska slitaget mot t.ex. vassa stenar. Vibramsulan ger dig bra stöd och fäste och även om du skulle kunna gå längre vandringar så rekommenderar ändå Lundhags den för enklare vandring samt allmänt friluftsliv. Insidan av kängan är mjukt stoppad och med fint läder som bara blir skönare med tiden. 

Fullnarvslädret är matt i ytan för att enklare ta åt sig wax när du vårdar dina kängor. Tänk på att aldrig torka dina skinnkängor i närheten av en värmekälla, de ska torka långsamt. Skulle de vara fuktiga på insidan så stoppa i lite tidningspapper, ta ur innersulan och ställ dem på en luftig plats. Vårda dina Lundhags skor och kängor med jämna mellanrum så kommer de hålla i många år framöver. Vi rekommenderar ett läderwax från Organo-Tex som är tillverkat i Sverige av biologiskt nedbrytbart material. Vill du behålla den matta ytan på t.ex. nubuckläder så rekommenderar vi istället Organo-Tex Waterproofing spray.

Hitta rätt storlek:
Vi rekommenderar att skor/kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Detaljer:


* Fullnarvsläder från Heinen Terracare
* Skyddande parti fram
* Insida i mjukt fint skinn
* Vibramsula Specifikationer:


* Material: Heinen Terracare full-grain Leather, Liba Smart TPU 1,5 mm, Arneflex Leather insole, Vibram Pepe outsole
* Vikt par: 1820 g
* Längd Skosnören: 180 cm

Stuore Mens Mid finns i kategorin Astro Sweden. Lundhags är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…