LifeStraw

Go Bottle 2.1 650 ml

416,50 kr 595 kr
I lager    Sponsrad länk

Lifestraw Go-Bottle 2.1

Det är enkelt att få rent vatten med Lifestraw, fyll flaskan med så rent vatten du kan få tag på och skruva sedan på locket. Därefter är det bara att suga i sig absolut rent vatten vart än du befinner dig i världen.

Lifestraw vattenreningsfilter tar bort partiklar, salmonella, giardia och bakterier i vattnet med upp till 99,9999%.

Tack vare att filtret släpper stoppar partiklar ända till 0,2 µm.

Flera små smala sugrör med små tunna hål ger en hög flödeshastighet. Dessutom är påfyllnaden av vätska enkel genom den stora öppningen.

Denna modell har även ett kolfilter som tar bort smak och dåligt lukt från vattnet. Båda filter går att köpa separat som reservdel.

Grundregeln vid all vattenrening är att ta vatten från så rinnande källa som möjligt, undvik i största utsträckning att ta vatten från stilla stående vattensamlingar med tydligt grumligt innehåll. Om möjligt välj gärna vatten en bit ut från strandkanten och helst inte ytvattnet.

Reningen sker med 0,2 µm precision vilket reducerar protozoer med 99,9% och bakterier med 99,9999%.

Den genomskinliga flaskan gör det lätt att se hur mycket vatten som är i och även hålla koll på hur mycket vatten man dricker. Filtret klarar ca 4000 liters vattenrening (mer om man bara renar klart vatten och mindre om man renar grumligt vatten).

Om filtret sätts igen av för mycket grumligt vatten så rengör man det enkelt genom att ha vatten i flaskan och skaka den kraftigt. Alternativt skruvar man loss filtret och doppar det i vatten och ”swishar” det hastigt från sida till sida i vattnet. Då lossnar skräpet och man kan fortsätta att rena vatten igen. Notera att filtret aldrig ska sköljas horisontellt under en kran, det kan förstöra filtret.

Volym: 650 ml

Produktmanualer

Manual till LifeStraw Go Bottle (Engelska) ()

Go Bottle 2.1 650 ml finns i kategorin Astro Sweden - Outdoor - Laga Mat & Äta - Vattenrening. LifeStraw är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…