Åsnes

Nansen BC WL/FL Turskidor Vallningsfria

4 095 kr 5 199 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk

Åsnes Nansen WL/FL. Den optimala tur/fjällskida för den aktiva åkaren. Nansen är en lite bredare skida med midja vilket ger bra bärighet i djup snö och ospårad terräng. Skidan är vallningsfri och har stepbelag (räfflad undersida) under foten. Dessutom är skidan förberedd med integrerat fäste för Åsnes X-skin. En kort stighud som tillsammans med det vallningsfria mönstret blir en driftsäker kombination som fungerar i alla väder. Skidan har även stålkanter som ger dig grepp när du går på skrå eller behöver åka på isigt underlag.

Att gå på tur med turskidor är lika magiskt och härligt som att vandra under sommarhalvåret, på samma ställen dessutom och kanske tom på ställen där du normalt sett inte kan vandra som t.ex. på sjöar och mossar. Du kan lika gärna gå på tur i södra Sverige som i fjällen, den bästa turen är den som blir av! Har du aldrig provat att gå med turskidor så måste du testa för du kommer känna, varför har jag aldrig gjort detta tidigare.

Teknisk info:
Stålkant
Bredd: 76-56-66mm
Vikt: 1025g per skida (200cm)

Att välja rätt längd på skidorna bestäms utifrån kroppsvikt och längd. Tabellen är dock endast en vägledning - erfarenhet, skicklighet, terräng och individuella behov kan alla påverka ditt val av längd. Generellt sett krävs kortare skidor för att ta sig fram i kuperad terräng än på en öppen bergsplatå. Och för nybörjare är korta skidor lättare att kontrollera. Om du huvudsakligen åker längs spåren är längden inte den mest avgörande faktorn. För bra flyt på djup snö är det bra med en lite bredare skida. Lättare skidåkare kan välja en kortare skida, tyngre skidåkare en längre skida. Skidåkare som går med packning och pulkor kan välja en längre skida.

Nansen BC WL/FL Turskidor Vallningsfria finns i kategorin Astro Sweden - Outdoor - Aktiviteter - Vinteraktiviteter - Turskidor / Stavar. Åsnes är ett av våra märken som säljs direkt av AstroSweden.

Läs mer…